niedziela, 21 kwietnia 2013

Dieta Jogurtowa

ODŻYWIANIE - Dieta jogurtowa...

Jest bogata w łatwo przyswajalne białko, wapń, fosfor i witaminy. Kupuj tylko jogurty zawierające żywe kultury bakterii, które ułatwiają i przyspieszają trawienie. W tej diecie, oprócz wymienionych niżej owoców, pieczywa i innych składników, należy jeść następujące rodzaje jogurtów: naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczony owocowy i owocowy o normalnej zawartości tłuszczu. Dietę stosujemy przez dwa tygodnie, można w tym czasie zgubić nawet 5-6 kg.

Uwaga! 175 g to półtora opakowania małego jogurtu

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie: 175 g jogurtu owocowego z 2 łyżkami płatków kukurydzianych, duża mandarynka.

II śniadanie:

175 g jogurtu naturalnego, kromka bułki cienko posmarowana margaryną z plasterkiem polędwicy drobiowej, pomidor.

Obiad: 2 gotowane ziemniaki, 100 g filetu rybnego ugotowanego (najlepiej na parze) z jarzynami (marchewka, pietruszka, cebula, połówka selera), szklanka surówki z białej kapusty z sokiem cytrynowym, 175 g jogurtu naturalnego.

Podwieczorek: 175 g odtłuszczonego jogurtu owocowego.

Kolacja: Kromka razowego chleba cienko posmarowanego margaryną, 2 plasterki białego, chudego sera, 175 g jogurtu naturalnego, połówka grejpfruta.

WTOREK

I śniadanie: 175 g jogurtu owocowego z dwiema łyżkami muesli, jabłko.

II śniadanie: 175 g jogurtu naturalnego zmiksowanego z połową szklanki soku pomidorowego i łyżką natki, kanapka z kromki bułki, plasterka białego, chudego sera i dwóch liści sałaty.

Obiad: 2 ugotowane ziemniaki, 100 g piersi kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 250 g gotowanego kalafiora, 175 g jogurtu naturalnego.

Podwieczorek: 175 g jogurtu owocowego.

Kolacja: Kromka chleba grahama cienko posmarowanego margaryną, pomidor, połowa papryki, 175 g jogurt naturalnego

ŚRODA

I śniadanie: 175 g jogurtu owocowego z łyżką płatków owsianych, kiwi.

II śniadanie: Kromka chrupkiego pieczywa z łyżką twarożku ziołowego, ogórek kiszony, 175 g jogurtu naturalnego.

Obiad: Ziemniak gotowany, warzywa duszone na łyżce oliwy (2 średnie marchewki, połowa średniego selera, połowa cebuli), 100 g duszonego morszczuka, 175 g jogurtu naturalnego.

Podwieczorek: 175 g jogurtu owocowego, połówka grejpfruta.

Kolacja: 175 g jogurtu naturalnego zmiksowanego ze szklanką soku wielowarzywnego, kromka chrupkiego pieczywa z łyżką ziarnistego twarożku.

CZWARTEK

I śniadanie: 175 g jogurtu owocowego z łyżką pestek dyni, jabłko.

II śniadanie: Kromka bułki cienko posmarowana margaryną z plasterkiem polędwicy drobiowej, świeży ogórek, 175 g jogurtu naturalnego.

Obiad: 2 gotowane ziemniaki, 100 g piersi indyka usmażonej na łyżce oliwy, surówka z marchewki i jabłka, 4 łyżki fasolki szparagowej, 175 g jogurtu naturalnego

Podwieczorek: 175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, gruszka.

Kolacja: 175 g jogurtu naturalnego z połówką papryki i łyżką natki, kromka chleba grahama.

PIĄTEK

I śniadanie: 175 g jogurtu owocowego z 3 łyżkami płatków kukurydzianych, banan.

II śniadanie: kromka chrupkiego pieczywa, 175 g jogurtu naturalnego z łyżką szczypiorku, pomidor.

Obiad: Gotowany ziemniak, kostka mintaja usmażona na łyżce oliwy, surówka z marchewki i jabłka, 250 g gotowanych szparagów, 175 g jogurtu naturalnego.

Podwieczorek: 175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, 2 mandarynki.

Kolacja: Chłodnik z: 175 g jogurtu naturalnego, szklanki soku z buraków, świeżego ogórka, łyżki szczypiorku, łyżki koperku, jajko na twardo.

SOBOTA

I śniadanie: 175 g jogurtu owocowego z łyżką otrąb pszennych, jabłko.

II śniadanie: Kromka bułki z plasterkiem białego, chudego sera, ogórek kiszony, 175 g jogurtu naturalnego.

Obiad: 100 g piersi z kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 3 łyżki gotowanych buraków, 2 gotowane ziemniaki, świeży ogórek, 175 g jogurtu naturalnego.

Podwieczorek: 175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, kiwi.

Kolacja: 175 g jogurtu naturalnego z połówką papryki i pomidorem, kromka chrupkiego pieczywa.

NIEDZIELA

I śniadanie: 175 g jogurtu owocowego z łyżką płatków, pomarańcza.

II śniadanie: Kromka bułki z łyżką twarożku ziołowego, połówka papryki, 2 liście cykorii, 175 g jogurtu naturalnego.

Obiad: 2 gotowane ziemniaki, kostka mintaja usmażona na łyżce oliwy z dwiema marchewkami, połówką selera i połówką cebuli, 3 liście sałaty, 175 g jogurtu naturalnego.

Podwieczorek: 175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, gruszka.

Kolacja: 175 g jogurtu naturalnego zmiksowanego z posiekanym ogórkiem, łyżką koperku, szczyptą soli czosnkowej, kromka chrupkiego pieczywa.



--------------------------------------------------------------------------------

źródło:www.kalorie.net 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz